Dublin – un oras care nu doarme

Demult tot incerc sa ajung in acest minunat loc si sunt cum nu se poate mai fericita ca am reusit sa o fac si pe asta. Si da, Irlanda si in special orasul Dublin nu m-au dezamagit deloc! Au fost exact pe masura asteptarilor mele, acest oras plin de viata, de oameni cat se poate de amabili si saritori cum nu am gasit nicaieri in alta parte in toata Europa, acest oras agitat este Dublin, un oras care trebuie pus pe harta oricarui calator!

Si pentru ca centrul istoric il poti descoperi lejer la pas in mai putin de jumatate de zi, cealalta jumatate am petrecut-o cum altfel decat printre localnici, printre multitudinea de pub-uri pline ochi cu lume vesela si muzica live, traditionala irlandeza, muzica de calitate si oameni de asemenea. Este o adevarata relaxare sa te plimbi pe Temple Street, una din faimoasele lor strazi pe care vei gasi si mereu plinul Temple Bar un bar care a intrat in istoria orasului pentru ca aici se tineau petrecerile pana in zorii zilei . Dar de ce este el atat de cunoscut si atat de plin? Nu ma intrebati de ce, nu este cu nimic mai special decat orice pub din Londra de exemplu, insa atmosfera este fantastica, si nu este vorba numai de Bere Guiness, sau oameni care beau pana nu mai stiu de ei, ci doar de spiritul irlandez care iti intra in sange odata ce ai ajuns in Dublin.

Ce mi-a placut in schimb foarte mult si sincer nu ma asteptam? Oamenii, amabilitatea lor, promptitudinea cu care te ajuta daca te vad turist prima data la ei in tara. Daca veti vedea autobuzele ca nu isi respecta programul si intarzie cel putin 5 minute este din cauza ca sigur vreun turist a pus vreo intrebare soferului care s-a straduit sa ii dea cat mai bine toate informatiile necesare, daca nu chiar s-a dat jos din masina sa ii arate cat mai bine directia in care trebuie sa o apuce asa cum am patit si eu cu unul dintre soferi. Sunt exaustivi, sunt niste oameni minunati!

Daca ajungeti in Dublin nu trebuie sa ratati Liffey River si mai ales trebuie sa treceti macar pe unul dintre podurile care il strabat, Castelul din Dublin este chiar in centru, iar intrarea se face din Dame Street, una dintre cele mai aglomerate artere din Dublin. Daca vreti sa faceti shopping nu veti rata Grafton Street sau O’Connell Street Lower, unde este si varianta irlandeza a magazinului Primark, Penneys.

Si daca credeti ca vizita turistica se opreste aici, va inselati amarnic, pentru ca sunt aici doua dintre cele mai cunoscute obiective pe care care nu trebuie sa le ratati: Catedrala Sf. Patrick si Trinity College. Prima este poate cea mai importanta catedrala irlandeza, si credeti-ma, si la fel de mare, inconjurata de un superb parc plin de turisti vara. Trinity College, care se numea inainte College of the Holy and Undivided Trinity of Queen Elizabeth este cunoscuta atat datorita istoriei Irlandei care s-a invartit in jurul acestei universitati, cat si pentru faimosii studenti care au studiat aici, precum Oscar Wilde, William Buttler Yeats sau James Joyce .

Si daca acestea nu vi s-au parut indeajuns, va sfatuiesc sa faceti o vizita si la Fabrica de Bere Guiness care se afla foarte aproape de Gara Heuston, principala gara a Dublinului alaturi de Connolly.

Desi cu o istorie foarte incurcata, Dublinul te va purta dintr-o extrema in alta, si sa nu fii mirat daca diminetile vor fi foarte linistite iar serile aglomerate, galagioase si pline de viata.

Pe scurt, Dublin ofera calatorului tot ceea ce isi doreste, este un oras pe gustul tuturor si va placea tuturor, mie si fetelor din grup, la nebunie! Si daca este asa intr-o zi obinuita de vara, nu vreau sa imi inchipui cat de plin de viata este intr-o zi de sarbatoare cum e St. Patrick’s Day, sarbatoarea lor nationala care are loc in fiecare an pe 17 martie.

Harta Dublin

2 Responses to Dublin – un oras care nu doarme

  1. De unde v-ai informat sa scrieti despre Dublin – un oras care nu doarme ?

    Cazare in Maramures June 2, 2014 at 5:35 am Reply
  2. Pai nu prea m-am inspirat din ceva. Pur si simplu am fost acolo si am povestit despre experienta pe care am avut-o si despre ce am vizitat.

    Corina Gabriela June 7, 2014 at 10:37 am Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sa pastram legatura