Fly Romania – noua companie aeriana

Daca saptamana trecuta erau doar zvonuri despre aceasta companie, azi zvonurile au devenit realitate. S-a lansat Fly Romania, o noua companie aeriana pe piata romaneasca.

Compania este detinuta de Ovidiu Tender si este, de fapt, un brand comercial al deja existentei Ten Airways care zbura până acum în regim charter pentru alte companii. Avioanele cu care vor zbura incepand cu 15 mai sunt MD-82 şi MD-83. Si daca vi se pare ca ati mai auzit de Ovidiu Tender, nu trebuie sa fiti mirati. Inainte de a avea aceasta companie a mai avut si nume precum Jetran Air, Tend Air, Medallion Air sau Ten Airways.

Pentru inceput se vor lansa cu cateva rute mai putin sau chiar deloc abordate de alte companii aeriene. Este vorba despre Bucuresti – Tulcea, Bucuresti – Frankfurt Hahn, Bucuresti  – Antalya, Bucuresti – Genova, Bucuresti  – Barcelona Reus, Tulcea – Milan Bergamo si Tulcea  – Frankfurt Hahn.

Mai sunt si alte curse pe care le vor opera pentru inceput, acestea fiind Bucuresti – Timisoara, Bucuresti  – Verona si Timisoara  – Verona.

Cum am vazut destinatia catre Barcelona Reus nu am asteptat prea mult si am intrat sa vad care sunt preturile. Incredibil, am ales aleatoriu niste date in iulie si am gasit incredibilul pret de 70 euro dus – intors? Da, da, nu este o gluma. Intr-adevar, aeroportul este la vreo 100 km de Barcelona, dar pentru vacanta este numai buna ruta. La doar vreo 10 km de Tarragona, un orasel superb la doar jumatate de ora cu trenul de Barcelona, si tot cam 10 km pana la Portaventura, faimosul parc de distractii din Spania. Fata de competitori unde preturile in aceeasi perioada depasesc lejer 200 euro, pretul acesta merita luat in calcul.

Care este insa “buba” pentru aceasta companie? Pleaca la drum cu niste aeronave foarte vechi. Una dintre ele a zburat pentru prima dată pe 15.04.1982, deci are aproape 32 de ani. A trecut de-a lungul anilor pe la US Airways, Kyrgyz Airways, Acvila Air, Rwandair, Cyprus Turkish Airlines, Atlantic Express Airlines, pentru ca în final să ajungă la Jetran Air şi apoi Ten Airways. Mai este una care a efectuat primul zbor din existena sa pe 10.05.1988 deci se poate lăuda că are o vîrstă de aproape 26 de ani. A zburat pentru Unifly, Oasis Int Airlines, Private Jet Exped, Aero Lloyd, Spanair, IMD Airways şi Tend Air, evident. Mai este una cu o data incerta a primul zbor efectuat, undeva prin 1991, care are deci si ea vreo 22 ani.

Si daca v-au convins, preturile pentru rutele Bucuresti  – Timisoara si Bucuresti  – Tulcea vor fi unele fixe, 69,90 si 49,90 euro, în vreme ce pe rutele internaționale prețurile pornesc de la 29,90 de euro/zbor. In acest pret este inclus si bagaj de cabină de maxim 7 kg și a unuia de cala de cel mult 20 kg, cat si serviciu de catering la bordul aeronavei.

Mai multe detalii direct pe site-ul companiei.

One Response to Fly Romania – noua companie aeriana

  1. au un zbor ciudat Lisabona Bissau. Stiti daca vor intra si cu Buc- Lisabona ?

    bogdan May 13, 2014 at 3:16 pm Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sa pastram legatura