La Zoo in Viena

Una din cele mai frumoase gradini zoologice

Pe la sfarsitul lunii martie, cand sezonul reducerilor era in toi in majoritatea marilor capitale europene, am hotarat, impreuna cu cativa prieteni sa “ne innoim” si noi printr-o sesiune de shopping la Viena!:D

Desi hainele si restul lucrurilor, cumparate la un pret mai mult decat convenabil, ne-au incantat negresit, am ramas putin dezamagiti de vremea urata pe care am prins-o la Viena, pentru ca ne propusesem sa vizitam si sa fotografiem mai multe locuri reprezentative pentru acest oras, pe care le ratasem in celelalte plecari.

Unul dintre locurile pe care am apucat sa le vizitam intr-una din zile, in care vremea a fost cat de cat acceptabila a fost Gradina Zoologica Schonbrunn, prima astfel de locatie amenajata in lume, o atractie turistica reprezentativa pentru Viena in toata Europa, dupa ce aceasta a fost apreciata in anul 2010 drept cea mai frumoasa de pe continent.

Asa cum ma asteptam, acest loc nu ne-a dezamagit deloc, desi era pentru mine a doua oara cand ajungeam aici,  ci din contra, cei 15 euro platiti pe biletul de intrare au fost pe deplin meritati. Am gasit aici specii de animale aduse de prin toate colturile lumii, tinute in spatii foarte curate si bine intretinute, ce mi-as dori ca intr-un viitor apropiat sa reprezinte un model si pentru gradinile zoologice de la noi.

Stiu ca s-ar putea sa sune ciudat dar cel mai mult am ramas impresionata de faptul ca nu am citit nicio clipa in ochii animalutelor acel sentiment de tristete pe care il au cand se simt captive intr-un spatiu strain. E foarte greu sa exprimi in cuvinte ce simti cand vizitezi un astfel de loc, de aceea, ii indemn pe toti iubiorii de animale care au ocazia sa ajunga la Viena sa treaca si pe la Schonbrunn. Noi am petrecut in jur de patru ore la gradina zoologica, insa mergand printre lei, maimute, pinguini, elefanti, zebre, crocodili si alte animale pe care nu le mai vazusem pana atunci, nici nu am simtit cat de repede s-a scurs timpul. De asemenea, cei interesati sa ajunga aici trebuie sa stie ca programul de vizita se deschide la ora 9 dimineata si se inchide in jurul orei 18:00 pe timp de iarna. Exista si un card de reducere, Viena Card, pe care, daca il ai, platesti un pret mai mic la intrare. La fel ai reducere de 1 euro daca cumperi biletul direct de pe site-ul lor sau daca iei bilet combinat cu Palatul Schonbrunn. Astfel de reduceri se mai aplica si pentru turistii sositi in grupuri, de minim 10 persoane si pentru copii.

Harta localizare Gradina Zoologica din Viena

Pentru a va face o idee despre minunatiile ce le puteti gasi aici, am selectat cateva poze, pe care le-am considerat eu a fi cele mai sugestive! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sa pastram legatura