O scurta vizita in Dubrovnik

O calatorie ce mi-a adus aminte de frumoasa Venetie!

La insistentele unor foarte buni prieteni care vizitasera de mai multe ori litoralul Croatiei, respectiv Statiunea Dubrovnik, am decis sa vad cu proprii mei ochi ce ascunde aceasta veche asezare de la malul Marii Adriatice, considerata de cunoscatori o adevarata “Perla a Adriaticii”.

Zis si facut deci. Dupa lungi impachetari si despachetari la bagaje, inevitabile pentru o fata, careia ii sta gene sa isi poarte mereu dupa ea mai multe lucruri decat cele strict necesare, am reusit intr-un final sa plecam spre destinatie.

Fara sa exagerez, vreau sa mentionez inca de la inceput ca am ramas impresionata de aspectul foarte ingrijit al statiunii si de cladirile sale incantatoare. Din cele cateva surse din care m-am documentat, am aflat ca asezarea a fost initial ridicata in scopuri ce deserveau comertul maritim, dezvoltandu-se si devenind in timpul Evului Mediu singurul oras ce dispunea de capacitatea de a rivaliza cu Venetia, unul dintre cele mai incantatoare orase ale Europei. Am aflat de asemenea ca Dubrovnikul detine peste douazeci de hoteluri de lux, fiind o destinatie de vacanta de elita, preferata de foarte multe personalitati internationale.

Poate ca nu este pe buzele tuturor, la fel ca faimoasa statiune Pula din Croatia :D, insa garantat este o locatie ce nu merita ratata daca treceti prin aceasta tara.

Desi vizita in Dubrovnik a fost una destul de scurta, pentru ca, ce-i drept, statiunea este destul de scumpa, calatoria mi-a ramas totusi adanc intiparita in memorie, in special datorita faptului ca acest loc mi-a demonstrat ca de foarte multe ori aparentele inseala. Inainte sa vad ce ascunde aceasta statiune intens promovata atat in Croatia, cat si peste granitele ei, recunosc ca nu ma asteptam la mare lucru, in afara de localuri exclusiviste si plaje pline de turisti. Am fost insa mult mai incantata, deoarece pe langa plajele preponderent pietroase ce s-au dovedit incantatoare, am gasit aici asezari cu o arhitectura bogata,  locuinte cu ferestre viu colorate si ape ce patrund adanc pe suprafata uscatului, oprindu-se atunci cand intalnesc zidurile cladirilor purtatoare ale unei istorii bogate.

Prin cele cateva fotografii  in care am incercat sa surprind ceea ce este mai reprezentativ pentru Dubrovnik, sper sa va conving de potentialul acestei statiuni, care, din punctul meu de vedere, isi merita cu siguranta renumele!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sa pastram legatura