Palatul Stirbey, Buftea – o escapada fantastica din Bucuresti

Poate nu multa lume stie de acest colt minunat la numai jumatate de ora de mers cu masina de Bucuresti, Palatul Stirbey ma va face sa retraiesc momente suberbe din tineretea mea, momente petrecute pe platourile de filmare ale productiilor MediaPro. Doua filme care au fost filmate aici au fost Gargoyle si Gunpowder, Treason & Plot in 2004.

Domeniul Stirbey este printre singurele lucruri pe care le poti vizita in Buftea, insa este o oaza de liniste, relaxare, culori vii ale toamnei si chiar si o iesire romantica in afara mohoratului Bucuresti.

Se afla la doar 15 km de Bucuresti, pe malul lacului Buftea, iar de ceva timp este locul preferat pentru cei care vor sa isi faca nunta. Preturile sunt asemenea celor de la un restaurant obisnuit, asa ca, daca vreti sa iesiti sa mancati sau sa beti ceva intr-o seara si nu vreti sa o faceti in Bucuresti, puteti da o fuga pana aici, pentru ca intreg palatul a fost transformat intr-un restaurant.

Palatul Stirbey, fost resedinta a familiei Stirbey, este inconjurat de un parc imens, cu acces gratuit. Tot aici veti gasi si Capela Sfanta Treime care a fost construita in 1885 de Barbu Alexandru Stirbey in cinstea sotiei sale. Aceasta a fost grav avariata la cutremurul din 1977, insa in prezent i-au fost facute modificari astfel incat se pot tine mici slujbe aici.

In parcul care inconjoara palatul veti gasi si un Turn de apa imens realizat in anul 1920 dupa proiectul arhitectului Anghel Saligny si a fost folosit in trecut pentru inmagazinarea apei necesara palatului si a unor fabrici din apropiere.

One Response to Palatul Stirbey, Buftea – o escapada fantastica din Bucuresti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sa pastram legatura