Petit Train a Vapeur de Forest

Am avut ocazia sa descopar la Bruxelles un loc inedit, care, din cate stiu este unic in lume: PTVF – Petit Train a Vapeur de Forest, o reproducere in miniatura a unei cai ferate adevarate, amenajata intr-un parc natural: Parc du Bempt, in cartierul Forest al orasului Bruxelles.

Desi la o prima vedere m-am gandit ca aceasta atractie turistica a fost conceputa special pentru copii, am ramas surprinsa sa vad ca nu am fost singura care trecuse deja de anii copilariei si se simtea atrasa de ingenioasa inventie.

De acest obiectiv turistic am aflat din intamplare, de la niste turisti straini, care vorbeau o franceza destul de stalcita. Curioasa din fire, am tinut mortis sa ajung si aici, tinand cont ca o astfel de ocazie nu o intalnsti de foarte multe ori in viata.

Plimbarile cu trenurile in miniatura pornesc dintr-o mica gara, aflata la intrarea in parc, iar fiecare doritor putea opta pentru tipul de cursa pe care voia sa o parcurga. Din cate imi aduc aminte, existau trei tipuri de trasee pentru care se putea opta: unul mic, unul mediu si unul mai lung, pretul platit pentru fiecare optiune crescand in functie de durata calatoriei. Eu am optat pentru calatoria medie, insa nu imi aduc aminte exact care a fost pretul platit. Tind sa cred ca am platit in jur de 5 euro, insa sper sa nu gresesc. Ceea ce stiu sigur este ca fiecare banut platit a meritat, pentru ca, asa cum ma asteptam, senzatia a fost una foarte placuta.

Harta cu locatia Garii Petit Train a Vapeur de Forest

De asemenea, am ramas placut impresionata de ingeniozitatea celor care au construit acest sistem de transport, ce ilustreaza o copie fidela a unor cai ferate obisnuite. Trenuletele erau conduse de o locomotiva mica, dirijata de un angajat al parcului, in spatele careia erau insirate mai multe vagoane, ce reprezentau de fapt bancute, pe care ne-am asezat noi, turistii. Un avantaj al calatoriei a fost reprezentat si de peisaj, intrucat mica retea de cai ferate se intinde pe toata suprafata parcului, in care exista si un lac. Avand in vedere toate acestea, recomand cu caldura o plimbare cu PTVF-ul tuturor celor care viziteaza aceasta zona a Belgiei! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sa pastram legatura