Ravello – La inaltime pe Coasta Amalfitana

Priveliste, libertate, mare, tot ce iti poti dori intr-o vacanta!

Ravello este poate una dintre localitatile care iti ofera privelistile cele mai incantatoare asupra Coastei Amalfitane! Din  anul 1996 face parte din Patrimoniul UNESCO, si imi dau seama si de ce. Daca fusesem incantata de Coasta Amalfitana si cele aproape 1000 de curbe, cum incepi urcarea cu masina catre acest minunat loc, dai de alte curbe care te vor purta la o inaltime de numai 350 metri deasupra marii, insa te vei simti ca si cum ai fi undeva mult mai sus.

Nu sunt foarte multe atractii de vazut aici (orasul se intinde pe doar 7 km patrati) , insa, daca urcati, nu trebuie sa ratati cateva dintre ele, si anume: Duomul din Ravello, o catedrala dedicata sfantului Pantaleone care se afla chiar in piata centrala, Villa Rufolo (care a ajuns cunoscuta datorita faptului ca a fost mentionata de Giovanni Boccaccio in Decameron) si Villa Cimbrone cu a sa “Terrace of the Infinite”, Biserica San Giovanni del Toro care dateaza de prin anul 1000.

Se ajunge extrem de simplu, din piata mare din Amalfi, unde au capat toate autobuzele, pleaca la fiecare jumatate de ora un autobuz SITA. Sau, daca ati luat un bilet valabil 24 ore pe Coasta Amalfitana (7.60 euro in august 2013), veti avea 1 drum gratuit cu vestitele autobuzele turistice decopertate si veti putea alege dintre Minori, Maiori, Scala sau Ravello. Acestea pleaca din ora in ora tot din acelasi loc.

Mie personal mi-a placut foarte mult acest loc, si la sfatul soferului cu care am ajuns in Amalfi am facut alegerea sa urc la Ravello. Este un orasel superb, plin de eleganta si stil, strazi inguste pietruite pe care ti-e mai mare dragul sa te plimbi, si, evident, peisajele de care nu te mai saturi.

De multi ani, Ravello este gazda artistilor si muzicienilor de faima internationala, splendidele gradini ale vilelor Rufolo si Cimbrone fiind, in timpul lunilor de vara, scena unor importante concerte de muzica clasica

Harta Ravello

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sa pastram legatura