San Vito Lo Capo – Sicilia fantastica

San Vito Lo Capo, destinatie turistica prin excelenta, un colt rupt de rai din frumoasa Sicilie, este situat in nordul insulei, foarte usor accesibil din Trapani sau Palermo cu masina sau autobuzele. Din timpuri indepartate, acest pamant a fost ocupat de arabi si normanzi, drept urmare amprenta lor a ramas inca profunda prin casele care par rupte din Europa, cat si prin atmosfera care te face sa te gandesti daca esti inca in Italia sau ai plecat demult de acolo.

San Vito Lo Capo impresioneaza prin frumusetea si salbaticia data de faptul ca se gaseste intre 2 rezervatii naturale, “Riserva dello Zingaro” si “Riserva di Monte Cofano“, rezervatii care au un flux turistic impresionant in ultima decada datorita privelistilor de vis.

Satucul San Vito Lo Capo impresioneaza prin plaja cu nisip extrem de fin, salbaticie, apa cristalina de culoare turcoaz, apusuri senzationale.

Se ajunge foarte usor din aglomeratul Palermo urmand autostrada pana la Castellammare del Golfo, dupa care se urca lasand in urma minunatul peisaj de la inaltime al orasului Alcamo‘, sau de la Trapani mergand de-a lungul culturilor de vin si pe anumite bucati paralel cu Marea Tireniana. Recomand din toata inima acest loc, poate mai mult decat vestita Taormina sau vestitele temple de la Agrigento.

Harta San Vito Lo Capo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sa pastram legatura